hu | en

Menüsor

Boka

Bokával fordult egyet a világ. Most már előtörtek a szeméből a könnyek. Sietett, aztán rohanvást futott a kapu felé. Menekült innen, erről a hűtlen darab földről, amelyet ők annyi szenvedéssel, annyi hősiességgel védtek meg, s amely most hűtlenül elhagyja őket, hogy egy nagy bérkaszárnyát vegyen a hátára örök időkre.

A kapuból még visszanézett egyszer. Mint aki a hazáját hagyja el örökre. És abban a nagy fájdalomban, mely erre a gondolatra a szívét összeszorította, csak egy csöppecske, csak egy nagyon kicsi vigasztalás vegyült. Ha már szegény Nemecsek nem érte meg azt, hogy a gittegylet bocsánatkérő küldöttségét fogadhassa, legalább nem érte meg azt sem, hogy elveszik tőle a hazáját, amiért meghalt.

És másnap, mikor az egész osztály néma, ünnepies csöndben ült a helyén, és Rácz tanár úr komoly léptekkel, lassan, ünnepélyesen ment föl a katedrára, hogy onnan a nagy csöndben halk szóval emlékezzék meg Nemecsek Ernőről, és felszólítsa az egész osztályt, hogy holnap délután három órakor valamennyien fekete vagy legalábbis sötét ruhában gyülekezzenek a Rákos utcában, Boka János komolyan nézett maga elé a padra, és most először kezdett derengeni egyszerű gyereklelkében a sejtés arról, hogy tulajdonképpen mi is az élet, amelynek mindnyájan küzdő, hol bánatos, hol vidám szolgái vagyunk.

7 fogásos menüsor

Boka

ÉRVÉNYES: 03.30-TÓL

23.000 Ft/Fő

Menüsor

 

Sült kovász, kucsmagomba,
mangalica pancetta

LM, allergén: mustár, glutén

 

Nyúlmáj

GM, allergén: laktóz, zeller

 

Gulyásleves

GM, LM, allergén: tojás, zeller

 

Karalábé, zöldborsó,
mogyoró

GM, LM, allergén: zeller, mogyoró

 

Rózsaszín durbincs,
retek, turbolya

GM, LM, allergén: hal

 

Bárányborda,
brokkoli hajtás, rikotta

GM, allergén: laktóz, zeller

 

Vérnarancs, fehércsoki,
habcsók

GM. allergén: tojás, tej,

Az étlapon szereplő árak után 12% szervizdíjat számítunk fel.
Az áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák.

Válasszon

További Menüsorok

9 fogásos menüsor

Grund

ÉRVÉNYES: 03.30-TÓL

27.000 Ft/Fő

5 fogásos menüsor

Nemecsek

ÉRVÉNYES: 03.30-TÓL

19.000 Ft/Fő

0
0
Kosarad
Üres a kosaradVissza a bolba